B17 vitamin
Sajnos mára, lassan többen élnek a rák üzletből, mint ahány beteg van. Úgy látszik, mintha az lenne a jó, ha nem gyógyulnának meg az emberek. Pedig a tudomány bebizonyította, hogy a rák is alapvetően hiánybetegség, azaz valamely vitamin hiányára vezethető vissza. Furcsa, hogy azon népek között, ahol sokat fogyasztanak őszibarackot, sárgabarackot, meggyet, ott nem divat a rák. Ezen gyümölcsökben ugyanis megtalálható az amygdalin, vagy B17. Úgy a már meglévő betegség, mint a megelőzés céljára alkalmazható. Jellemzően azon országokban, ahol nem az üzlet az első, ott alkalmazza még a mai orvostársadalom is, pl.: Brazília, Németország, Japán. Ahol fontosabbak az üzleti érdekek, mint a gyógyulás, ott nem szeretik ezt a terméket.
A sárgabarack magbél a tudomány szemszögéből
Földgolyónkon több olyan népcsoport is él, akiknél szinte teljesen ismeretlen a rákbetegség. Ezt a tényt az általuk naponta fogyasztott nagyobb mennyiségű sárgabarack magbélnek tulajdonítják. Ismert, hogy a sárgabarack magja egyebek mellett B17-vitamint is tartalmaz. Ifj. Ernst Theodor Krebs biokémikus magas szintű elismerésben részesült a B15- és B17-vitaminok területén végzett kutatási eredményeiért. Egyik publikációjának hiteles fordításából az alábbiakban egy rövid kivonatot közlünk.
"…A B17-vitamin tudományosan elfogadott napi mennyisége 200–300 mg. Egy átlagos 80 kg-os férfi például napi 30-35 darab sárgabarackmag elfogyasztásával biológiailag elfogadható mennyiségű B17-vitaminhoz jut, amely védi szervezetét a rákos megbetegedések ellen. Megjegyzendő, hogy bármely étel fogyasztása túlzásba vihető. Ha valaki például túl sok magot fogyaszt, akkor kellemetlen mellékhatásokra számíthat, de semmiképp sem mérgezésre. A B17-vitamin megelőzési céllal történő fogyasztására a természetes forma, a B17-vitamint tartalmazó élelmiszerek – például a sárgabarackmag – más vitaminokhoz (pl. a C-vitaminhoz) hasonlóan hatékonyabb, mint a tisztított forma.
A B17-vitamin valamennyi ráksejt esetében hatékony, hiszen a rákos sejtek bizonyos szempontból azonos tulajdonságokkal rendelkeznek. A rákbetegség fajtájától függetlenül a throphoblastok béta-glukozidáz enzimet tartalmaznak, melyet „felnyitó” enzimnek is neveznek. Amikor a laetrile (B17-vitamin) érintkezik a béta-glukozidáz enzimmel, akkor lebomlik, és egy benzaldehid-molekula, illetve egy ciánhidrogén (HCN) molekula keletkezik. Mivel az emberi szervezetben kizárólag a ráksejtek tartalmaznak béta-glukozidáz enzimet, és csak ez az enzim képes a B17-vitaminból ciánhidrogént (HCN) előállítani, így egyedül a ráksejtre van hatással, kizárólag azokat öli meg. Ha a szervezetben nincsenek ráksejtek, akkor nincs jelen a béta-glukozidáz enzim sem, így a táplálékkal bevitt laetrile-ből (B17-vitamin) nem keletkezik ciánhidrogén (HCN), s ez kizárja a szervezet cianid mérgezésének lehetőségét...”
B-17 (laetril) - kérdések és válaszok |
A legellentmondásosabb vitaminként emlegetik. Kémiai szerkezetét tekintve ez a vegyület benzaldehidből, ciángyökből és egy diszacharidból álló vegyület: C12H21O10-O-CH(ON)-C6H5
A keserűmandulában, a sárgabarack magjában és egyéb keserű magvakban előforduló glikozid.
Barackmagból állítják elő. Ez olyan B-vitamin, amely a sörélesztőben nem fordul elő.
Azt állítják, hogy specifikus rákellenes és azt megelőző tulajdonsága van. Az elmélet értelmében a kötésben lévő - egyébként külön-külön is halálos méreg - benzaldehid és cián egy enzim hatására felbomlik a sejtekben. Ez az enzim nem található meg az egészséges sejtekben, viszont jelentős mennyiségben a rákos sejtekben. Tehát a rákos sejt felbontja az egyébként ártalmatlan vegyületet két olyan molekulává, ami viszont el is pusztítja.
Hiánybetegsége: Nem ismert.
A leggyakrabban alkalmazott napi adagok: 0,25-1,0 gramm. A daganat kezelése alatt nagyobb, majd később kisebb mennyiségben használják.
Személyes tanács:
Ha érdekli a laetril, mint a rák megelőzésére vagy kezelésére szolgáló anyag, lépjen kapcsolatba egy élelmiszertudományi beállítottságú orvossal. Mindenképpen érdemes megpróbálni, amennyiben a hagyományos kezelések már csődöt mondtak, vagy nem kecsegtetnek tartós sikerrel.
Bár a toxicitási értékeket eddig még nem határozták meg. A túlzott mennyiségű laetril - már csupán ezért is - veszélyes lehet. Több mint 3,0 grammot kitevő kumulatív adag is bevehető biztonsággal, de egyszerre nem több, mint 1,0 gramm.
Dr. John A. Richardson a Klinikáján számos előrehaladott stádiumú daganatos beteg kezelése kapcsán az alábbi protokollt találta a leghatátosabbnak.
1. Táplálkozási előírások A kezelés időtartalma alatt az állati eredetű fehérje fogyasztása ellenjavalltt. Ez alatt nem csak a húsok fogyasztása értendő, hanem a tejtermékek és a tojás is. Friss, teljes értékű, lehetőleg bio minőségű gazdálkodásból származó növényi élelmiszerek képezzék az étrend alapját, amit lehet, nyersen javasolt elfogyasztani. Frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek hasznosulnak a legjobban ,a gabonaféléket hántoltan, teljes kiőrlésű formában készítsük el. A frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek azért is különösen hatékonyak a szervezet létfontosságú anyagokkal történő "elárasztásban", mert hasonló hatás eléréséhez akkora mennyiségű gyümölcs és zöldség elfogyasztására volna szükség,amelynek töredékét tudnánk csak bevinni a szervezetbe.
2. Élvezeti szerek A dohány,alkohol,kávé fogyasztása tilos.
3. A LEATRIL (B17-vitamin) injekciók adagolása (vénásan) 21 napon keresztül napi 6-9 gramm 4 héten keresztül heti 3x3 gramm 4 héten keresztül heti 2x3 gramm 3.hónaptól a 18.hónapig heti 1x3 gramm
Az injekciók ampullánként 3gramm (3000mg) Laetril (L-mandelonitrile-Beta-glücuroniside) tartalmaznak.
4. A LEATRIL (B17-vitamin) tabletták adagolása Napi 500-2000mg azokon a napokon, amikor NEM kap laetril injekciót a beteg. Az első évben legalább napi 1000mg javasolt. A legtöbb beteg a felépülése után még évekig szedte a B17 vitamint csökkentett dózisban (100-500mg), sokan barackmagokkal kiegészítve. Legalább 3 óra teljen el a B17 vitamin tabletta bevétele és a barackmagok elfogyasztása között.
5. Hasnyálmirigy enzim tabletták 2-4 tabletta napi 4x
6. B15 vitamin (pangámsav) tabletták 50mg naponta 3x
7. C-vitamin 750-2000mg naponta 2-3 részletben
8. E vitamin 800mg-1200mg napi 2-3 részre elosztva
9. Aminosav tabletták vagy folyékony aminosav oldat 3-9 tabletta naponta vagy 2-4 evőkanál oldat. Ez a fehérje forrás előemésztett " formában tartalmazza a létfontosságú aminosavakat, így azok a felszívódásukhoz nem vonnak el hasnyálmirigy enzimeket a daganat elleni küzdelemről.
10. Ásványi anyagok kiegszítő bevitele A pótlás mennyisége függ a készítmény fajtájáról, a testsúlytól és a hiány mértékétől. Az ásványi anyagokat kelát-komplexben javasolt bevenni.
11. Nagy dózisú vitamin és nyomelem készítmény A hiányállapot mértékétől függ az adagolás, sok vitaminból az ajlánlott napi mennyiség (RDA) többszörösére lehet szükség.
Az itt olvasható információ Dr. John A. Richardson az USA-ban nyomtatásban is megjelent "Laetril Esettörténetek" c. munkájából (1.), valamint a kaliforniai "A Választás Szabadságáért a Daganatterápiában" nevű Bizottság részünkre hozzáférhetővé tett dokumentumaiból (2.) származik.
(1.) Dr. John A. Richardson, M.D Patricia Irving Griffin,R.N., B.S. : Laetril Case Histories. The Richardson Cancer Clinic Experience. Fourth Edition, American Media, 2005.p.116.-117.
(2.) The Committee For Freedom Of Choice In Cancer Therapy : J.A. Richardson to Doctor ; 19.,November, 1972.
B17 vitamint sok helyen forgalmaznak, többnyire külföldről szállítják be, de sajnos ezeket a készítményeket nem a magyar pénztárcához igazították. Találtam egy forrást, ahol 500 mg-os B17 vitamint lehet kapni elfogadható áron!
AMYGDOL B17 vitaminkapszula 60 db 3 990HUF (~ € 15.00)
AMYGDOL B17 vitaminkapszula 90 db 5 586HUF (~ € 21.00)
https://www.freenetteam.com/reg.php?uid=1369&azon=609aef0830056113c9bd7abecf1ce3fe
vagy itt
https://www.freenetteam.com/reg.php?uid=1369&azon=61b8e3f34e32322d4697555b09694751
Forrás: www.b17.atw.hu http://www.paramedica.hu/200609/19_novenyek2/index.htm |
|